Gegratineerde wijting

makkelijk

voorgerecht
4 personen
ca. 25 minuten
Ingrediënten
  • 400 g wijtingfilet, in blokjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el Griekse yoghurt
  • nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngeknipt
  • 4 geroosterde rode paprika’s (uit pot)
  • 75 g gruyère, geraspt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor.
  3. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover.
  4. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.
Dit recept komt van Visrecepten.nl
Bekijk alle recepten