Gegratineerde wijting
Ingrediënten
- 400 g wijtingfilet, in blokjes
- 1 el citroensap
- 2 el Griekse yoghurt
- nootmuskaat
- 1 el olijfolie
- 1 el verse dille, fijngehakt
- 1 el bieslook, fijngeknipt
- 4 geroosterde rode paprika’s (uit pot)
- 75 g gruyère, geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor.
- Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover.
- Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.