Spinaziestampot met zalm

makkelijk

hoofdgerecht
4 personen
ca. 25 minuten
Ingrediënten
  • 1,5 kg kruimige aardappels, geschild
  • 150 g spekblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 250 g mascarpone
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 3 el hazelnootolie
  • 300 g gewassen spinazie, grof gehakt
  • 1 zalm 418 g, in stukken (vel en graten verwijderd)
  • 50 g hazelnoten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in water en zout in 25 minuten gaar.
  2. Bak de spekblokjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag in de olie knapperig. Verkruimel de chilipeper over het spek en zet opzij.
  3. Rooster de hazelnoten in een koekenpan lichtbruin en hak ze grof.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze. Schep de mascarpone, spinazie en spekjes met vet erdoor en breng op smaak met de hazelnootolie, peper en zout. Schep tot slot de zalm erdoor. Bestrooi met de hazelnoten en serveer.
Dit recept komt van Visrecepten.nl
Bekijk alle recepten