Schelvis met kruiden en citroen

makkelijk

hoofdgerecht
4 personen
ca. 25 minuten
Ingrediënten
  • 1 schelvis (ca. 1 kg), zonder kop en schoongemaakt
  • 1 citroen, in plakjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 8 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog.
  2. Vul de vis met de helft van de citroen, knoflook en kruiden. Verdeel de rest van de citroen, knoflook en kruiden over de vis en bind dit vast met een stukje keukentouw. Leg de vis in een ruime ovenschaal of braadslede of op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Besprenkel met de olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de schelvis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar

Tip

Verdeel 1 kg schoongeboende krieltjes rond de vis. Bestrooi de krieltjes ook met een beetje zeezout en rooster ze met de schelvis mee.

Dit recept komt van Visrecepten.nl
Bekijk alle recepten