Salade met gebakken tarbot, spekjes en citroendressing

makkelijk

voorgerecht
2 personen
ca. 25 minuten
Ingrediënten
  • 2 tarbotfilets van 100 g
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 sla-uitje
  • 2 tl Franse mosterd
  • zout, peper
  • 1 el fijngehakte dille
  • 2 el citroensap
  • 6 el olijfolie
  • 100 g gemengde sla
  • bloem
  • boter

Bereiding

  1. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan zachtjes uit. Laat dit afkoelen voordat je het ontbijtspek in kleine stukjes breekt.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper het uitje. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de tarbot. Bestrooi de tarbot met een dun laagje bloem.
  3. Verwarm in een koekenpan een beetje olie en boter. Bak de tarbot vervolgens in ongeveer 4 minuten aan beide kanten goudbruin tot deze helemaal gaar is.
  4. Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar.
  5. Verdeel de salade en het ontbijtspek over 2 borden, leg de tarbot op de salade.
Dit recept komt van Visrecepten.nl
Bekijk alle recepten