Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus
Ingrediënten
- 500 g zeeduivel filet
- zeezout en peper, versgemalen
- versgemalen peper
- 1 el koekkruiden
- 1 dl droge sherry of andere droge witte wijn
- 1 biologische sinaasappel of limoen
- 4 el olie
- 20 grote prikkers
- Moorse dipsaus:
- 250 g tomaatblokjes
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl kaneel
- 2 el zwarte olijven
- 3 el kappertjes
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 2 el bieslook, fijngeknipt
- 1 dl extra vergine olijfolie
- 2 el droge sherry of witte wijn
Bereiding
- Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes.
- Maak een marinade van de droge sherry met olijfolie, koekkruiden, peper en zeezout. Rasp de schil van de sinaasappel of limoen, doe 1 el rasp en 1 el limoensap in de marinade. Marineer hier in de visblokjes minimaal 5 minuten en rijg ze dan aan de stokjes.
- Meng voor de Moorse dipsaus alle ingrediënten door elkaar en zet het geheel koel weg.
- Grill de spiesjes op een hete grillplaat of in een grillpan, serveer met de Moorse dipsaus en boerenbrood met wat olijfolie.