Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus

makkelijk

amuse
10 personen
ca. 25 minuten
Ingrediënten
  • 500 g zeeduivel filet
  • zeezout en peper, versgemalen
  • versgemalen peper
  • 1 el koekkruiden
  • 1 dl droge sherry of andere droge witte wijn
  • 1 biologische sinaasappel of limoen
  • 4 el olie
  • 20 grote prikkers
  • Moorse dipsaus:
  • 250 g tomaatblokjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl kaneel
  • 2 el zwarte olijven
  • 3 el kappertjes
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 1 dl extra vergine olijfolie
  • 2 el droge sherry of witte wijn

Bereiding

  1. Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes.
  2. Maak een marinade van de droge sherry met olijfolie, koekkruiden, peper en zeezout. Rasp de schil van de sinaasappel of limoen, doe 1 el rasp en 1 el limoensap in de marinade. Marineer hier in de visblokjes minimaal 5 minuten en rijg ze dan aan de stokjes.
  3. Meng voor de Moorse dipsaus alle ingrediënten door elkaar en zet het geheel koel weg.
  4. Grill de spiesjes op een hete grillplaat of in een grillpan, serveer met de Moorse dipsaus en boerenbrood met wat olijfolie.
Dit recept komt van Visrecepten.nl
Bekijk alle recepten