Hoe ontdooi ik vis?

Haal de vis een dag voordat je ‘m wilt gaan bereiden uit de vriezer en leg in de koelkast. Dan kan de vis rustig op temperatuur komen. Als je de vis direct op je aanrecht legt of buiten de koelkast ontdooit, geef je bacterieën teveel kans. Heb je de vis sneller nodig? Dan kun je de bevroren, verpakte vis ook in koud ( ijs)water ontdooien.

Waar moet ik op letten bij het invriezen?

Ga je de vis niet binnen drie dagen bereiden? Dan mag ie zo snel mogelijk de vriezer in. Let er op dat je vriezer koud genoeg staat en de vis dus snel bevriest. Optimale smaak behouden? Laat de vis dan zonder verpakking bevriezen. Pas als de vis bevroren (koud en hard) is, verpak je ‘m in plasticfolie. Wel doen dan. Liever geen vis onverpakt in de vriezer laten zitten.

Hoe bewaar ik vis?

Vis bewaar je op lage temperatuur (in de koelkast). Bij Puur Zilt koop je de vis gekoeld en het is belangrijk de temperatuur van de vis totdat je thuis bent zo laag mogelijk te houden. Laat de vis dus niet onnodig lang in de boodschappentas zitten en al helemaal niet in een warme auto liggen. Snel naar huis en hup de koelkast in, is het devies. Daar blijft de vis dan drie dagen fris. Net als de visite naar het schijnt. Hoewel je die niet in de koelkast stopt natuurlijk.