Pastasalade met paling

gemiddeld

hoofdgerecht
2 personen
ca. 25 minuten
Ingrediënten
  • 150 g gerookte paling
  • 100 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
  • 3 tomaten
  • 2-3 bosuitjes
  • 100 gram honing-mosterddressing
  • 100 gramgemengde jonge bladsla
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

Kook de pasta in ruim kokend water met zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de paling in reepjes. Giet de pasta af en schep in een kom de pasta met de dressing, paling, tomaat en uiringetjes door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper. Verdeel de bladsla over twee diepe borden en schep de pastasalade erop.

Tip: maak de dressing zelf met 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels honing, 1 eetlepel mosterd, 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge, zout en peper.

Dit recept komt van Visrecepten.nl
Bekijk alle recepten