Gerookte palingsalade met pasta en asperges
Ingrediënten
- 200 g gerookte paling
- 250 gram pasta
- 1 liter visbouillon (van tablet)
- 1 el olijfolie
- 2 vleestomaten
- 3 lente-uitjes
- 200 gram diepvries doperwtjes
- 200 gram witte asperges (pot)
- 1 kleine appel
- 1 bekertje (125 ml) zure room
- 1½ dl yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering
- zout en peper
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd.
- Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af.
- Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes.
- Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille. Schep alle ingrediënten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.